Joga Će Vam Promeniti Život

36871958_1884154348311674_7866512673146404864_n

 

Znate ono kad komšinica krene na jogu pa kaže „Jao što je strava! Sve mi se promenilo u životu!” Pa hoćete i vi da probate, odete na jedan čas i ne doživite apsolutno ništa? E ovaj tekst je za vas.

 

Joga Će Vam Promeniti Život

 

Ili ne.

Šta  je to što nam unosi promenu u svakodnevnicu? Nekada su to slučajni prolaznici, po koji osmeh i lepa reč. A nekada, promene donose nenadane okolnosti, nepredviđene, neočekivane, neizbežne a možda baš i željene, planirane i potrebne – svakakve. Bez obzira na to kakve su te svakakve okolnosti, jedno je sigurno:

Ništa na ovom svetu nema tu moć da nam promeni život na bolje ili na gore ukoliko mi sami to ne želimo.

Iako je želja dovoljna za početak, za promenu je ipak potrebno malo više. Potrebno je nešto i učiniti. Nekoga će ova tvrdnja možda naljutiti, izazvati otpor, nezadovoljstvo, podsmeh…možda će vam se javiti sledeće  misli „Kako može neko da kaže da se ja nisam dovoljno trudio?” ili „ Ti da znas kroz šta sam ja prošao, ne bi se usudio da kažeš tako nešto!”,  „Da si na mom mestu…”, „Da je to tako…” Posmatrajte svoje misli jer uputiće vas na ono što treba da promenite i na čemu treba da radite.

Drugi će, na sreću, u ovoj tvrdnji naći inspiraciju. Zar nije obećavajuće i krajnje nadahnjujuće videti u ovim rečima mogućnosti, brojne opcije i sopstvenu moć da vladamo situacijom, svojim životom i od njega napravimo sigurno mesto za građenje sebe, za uživanje, širenje ljubavi i pozitivnih misli?

Šta se događa kad preuzmete odgovornost i krenete da menjate stvari? Menjate svoj život. Ne rade to drugi, ne rade to knjige, saveti ili joga. To radite vi sami.

Ukoliko date sebi priliku, evo šta će joga učiniti za vas:

  • Naučiće vas da se posvetite sebi u toku dana
  • Daće vam priliku da shvatite sebe
  • Upoznaće vas sa vašim granicama ali i ograničenjima
  • Pokazaće vam kako da savladate ta ograničenja
  • Omogućiće vam da se oslobodite nepotrebnih stvari kao što su stres, ljutnja i nesigurnost.

Joga vam neće rešiti probleme ali će vam pomoći da budete istrajniji u svojim namerama, dosledniji kada su u pitanju odluke i odlučniji kada ste u pitanju vi sami i vaše vreme.

Po pitanju fizičkog stanja, sasvim sigurno ćete se buditi bez bolova u vratu, leđima i zglobovima. Poletnije ćete se posvećivati dnevnim obavezama. Želećete da idete na sledeći, sledeći i sledeći čas joge. Napunićete pluća životnom energijom, ali vaš život će ostati isti – samo ćete se vi promeniti.

Često pričamo o tome da je joga alat do boljeg, ispunjenijeg i srećnijeg života. Da bi ga doživeli morate usmeriti pogled ka ljudima koji vam upućuju osmehe i govore lepe reči, morate ih čuti. Jer svaki dan je satkan od takvih ljudi i trenutaka koji menjaju život. Što ste aktivniji, otvoreniji i pozitiviniji, takav će vam i život biti. Baš kao i ta komšinica.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s