Da li ste za Gong?

Slušanje zvukova gonga je za sve one koji žele da iskuse još jedan vid opuštanja, mentalne i fizičke relaksacije, otpuštanja tenzije i mentalne regeneracije.

Takođe poznata kao gong kupka, ova zvučna meditacija se praktikuje u ležećem položaju kao i već poznata nama Joga Nidra, samo što umesto glasa instruktora slušamo melodije koje proizvodi svirač gonga.

Vibracije koje se prenose zvukom gonga utiču na parasimpatički nervni sistem, nežno stimulišu cirkulaciju, usporavaju moždane talase i uvode nas u meditativno stanje nakon kog smo mentalno osveženi, odmorni, pozitivni i usklađeni sa sobom.

Osim psihičkih dobrobiti kao što je oslobađanje stresa, anksioznosti, briga, besa i drugih opterećujućih osećanja, gong kupke donose boljitak kod fizičke boli a to uključuje migrene, menstrualne bolove, probleme sa štitnom žlezdom, lošom cirkulacijom, visokim krvnim pritiskom i ubrzanim pulsom, alergijama, artritisom i bolovima u lumbalnom delu.

Može se reći da slušanje zvukova gonga doprinosi poboljšanju sveukupnog opšteg stanja počev od mentalnog do fizičkog. U kombinaciji sa vežbanjem asana i pravilnom ishranom, gong kupka može doprineti jednom izbalansiranom i zdravom životu.

Od sada na gong kupku možete doći u naš joga studio, pratite stranicu za predstojeće radionice i zvučne meditacije.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s